Comunicate de presa

ANIVERSARE – Politia de Frontiera Romana isi sarbatoreste astazi ziua

Astazi 24 iulie 2012, Politia de Frontiera Romana aniverseaza 148 ani de existenta institutionala. Momentul a fost marcat la sediul ITPF Sighetu Marmatiei prin avansarea la termen si inainte de termen pentru merite deosebite in exercitarea atributiilor de serviciu a 298 politisti de frontiera.

In cei 148 ani de existenta – si nu numai, deoarece apararea hotarelor tarii a existat din cele mai vechi timpuri – Politia de Frontiera Romana a parcurs mai multe etape de transformare si perfectionare, in functie de caracterul perioadei istorice traite, insa indiferent de forma de organizare sau denumire, misiunea a ramas intotdeauna aceeasi, cea de strajer al legalitatii, ordinii si linistii la frontiera.

Azi la sediul ITPF Sighetu Marmatiei s-au desfasurat activitati de cinstire a inaintasilor precum si de recompensare a eforturilor depuse de proprii lucratori, in indeplinirea atributiilor specifice, fiind apreciati asa cum se cuvine cei care au inregistrat rezultate deosebite in apararea fruntariilor tarii.

Astfel, 10 ofiteri si 23 agenti au fost avansati inainte de termen, la gradul profesional urmator, 2 dintre lucratorii nostri – un ofiter si un agent – primind titlul de ” politistul de frontiera al anului 2012 “.

Ofiterul premiat cu acest titlu onorant – Subinspector de politie PASCA ROMULUS-CONSTANTIN si cel mai bun agent al Politiei de Frontiera Romane din acest an Agent principal de politie FIT IOAN CRISTIAN s-au remarcat prin depistatea mai multor actiuni de contrabanda si a mai multor fapte de coruptie si in legatura cu coruptia. De asemenea au desfasurat activitati specifice de politie judiciara, obtinand rezultate foarte bune in supravegherea frontierei de stat si pe linia combaterii infractionalitatii transfrontaliere.

Totodata au fost avansati la termen, la gradul profesional urmator 59 de ofiteri si 206 agenti de politie.

Sursa: ITPF Sighetu Marmatiei