Comisia Europeana a activat mecanismul de protectie civila, ca urmare a cererii de asistenta din partea Uniunii Europene, exprimata de Romania in 29 iulie.
Slovacia, Austria, Cehia, Suedia si Lituania au furnizat Romaniei generatoare electrice, prin intermediul mecanismului de protectie civila al Comisiei Europene, in urma unei cereri in acest sens a autoritatilor romane.
Centrul de informare si monitorizare (MIC), din cadrul Comisiei Europene, reprezinta partea operationala a mecanismului de protectie civila din UE, fiind disponibil non-stop. Centrul poate fi solicitat pentru a acorda asistenta de orice stat membru sau din afara Uniunii in caz de calamitate naturala. Centrul coordoneaza cererile si ofertele de asistenta in caz de calamitate naturala si sustine coordonarea activitatilor de acordare a asistentei europene.
Potrivit datelor executivului UE, peste 10.000 de persoane au fost evacuate din casele lor si 26.000 de hectare de teren au fost inundate. Inundatiile au dus la intreruperea transportului in zona si au distrus 45 de diguri. Peste 13.000 de case au fost afectate de apele raurilor al caror debit a crescut in urma ploilor abundente din ultima saptamana. Au fost afectate in total 145 de localitati, situatia cea mai grava inregistrandu-se in judetele Maramures, Suceava, Bacau, Botosani, Iasi si Neamt.
Sursa: Agerpres
Am rămas cu povestea la pioneze! Vorbeam de șubrezimea sistemului politic și administrativ maramureșean! O șubrezime accentuată în ultimele luni,...
Citeste mai mult