Sarbatoarea Painii la Cora, eveniment care se desfasoara in fiecare an in lunile mai-iunie, a impulsionat vanzarile la paine si a reusit sa convinga romanii sa cumpere specialitati. Astfel, preferintele s-au mutat incet, dar sigur, de la franzela la tipuri de paine mai elaborate precum bagheta, paine cu seminte, paine cu cartofi etc.
Categoria baghetelor a inregistrat o crestere de 12% in 2013, fata de 2012, in timp ce categoriile de paini obisnuite, precum franzela sau painea rotunda, au avut o crestere de 3,2%. In ceea ce priveste vanzarea totala la paine, Cora a inregistrat o crestere de 19% in 2013 fata de 2012.
„Ne aflam deja la a treia editie a acestei minunate Sarbatori care a ajutat clientii Cora sa descopere specialitati savuroase, pregatite in cuptoarele proprii de brutarii nostri. Anul acesta, Sarbatoarea Painii vine cu mai multe concepte originale: Painea brutarului Cora, Painea Vrac, Paini speciale cu seminte, Paini grecesti – retete unice pe piata, Paini frantuzesti si Paini italiene”, a declarat Ana Maria Florea-Harrison, responsabil PR Cora Romania.
Painea vrac: este o paine la metru, dupa principiul iti alegi cat poti duce; este ideala pentru picnic si evenimente in aer liber, asezonandu-se perfect cu garniturile dumneavoastra.
Painea Brutarului Cora: are un gust desavarsit al painii de odinioara fiind coapta pe vatra si este apetisanta datorita metodelor de productie traditionale.
Painile speciale cu seminte: sunt o simfonie de arome si gusturi, data de selectia de cereale si seminte.
Painile grecesti: sunt produse dupa retete autentice din Grecia, din faina fina de grau dur, au culoare aurie, un miez elastic, arome si texturi unice. Aceste retete se gasesc in acest moment numai la Cora.
Painile frantuzesti: sunt coapte pe vatra, au o coaja crocanta specifica painii frantuzesti, iar procesul de fermentare le confera un gust unic.
Painile italiene: sunt produse dupa o tehnologie laborioasa, presupunand timpi lungi de odihna si de dospire pentru a obtine savoarea caracteristica.
Sursa: Advertorial