Sport

ACTUALIZARE – HANDBAL – In primul meci al Trofeului Maramures, Stiinta HCM Baia Mare – Hodmezovasarhely 23-25 (14-13) (VIDEO)

Vezi VIDEO
In aceasta dimineata, in sala polivalenta din Baia Mare a inceput a opta editie a Trofeului Maramures la handbal feminin. Participa echipele: Oltchim Ramnicu Valcea, Bekescsaba (locul 2 în Ungaria), Hodmezovasarhely (locul 10 in Ungaria) si Stiinta HCM Baia Mare. Meciul de deschidere a acestei editii s-a disputat intre echipele Stiinta HCM Baia Mare si Hodmezovasarhely. 23-25 scor final, dupa ce la pauza a fost 14-13. Au arbitrat baimarenii Stefan Hendrea si Ionut Marta.

Pentru echipa din Baia Mare au inscris: Rudics 7, Borbely 5, Dobromir 3, Parvut 3, Kovacs 2, Pomohaci 2, Pop 1. S-au accidentat si au fost scoase pe brate din teren Borbely si Dobromir.

Prima runda de meciuri de azi continua la aceasta ora cu partida Oltchim Ramnicu Valcea – Bekescsaba. Dupa-masa, competitia continua cu partidele Hodmezovasarhely – Bekescsaba (ora 17:30), Stiinta HCM – Oltchim (ora 19:30).

Maine, Oltchim intalneste Hodmezovasarhely (de la ora 10:00)
, iar Stiinta HCM se confrunta cu Bekescsaba (ora 12:00).


ACTUALIZARE: In cel de-al doilea meci din cadrul editiei a VIII-a a Trofeului “Maramures”, jucatoarele formatiei Oltchim Ramnicu Valcea s-au impus la limita in fata ocupantei locului doi in campionatul Ungariei, Bekescsaba. De la Oltchim au lipsit 12 jucatoare plecate la Campionatul Mondial din China, insa in Baia Mare au venit alte vedete: Steluta Luca, Valeria Bese, Roxana Gatzel, Patricia Vizitiu etc.

Romancele au inceput partida cu stangul, insa au reusit sa conduca pentru prima data cu 5-4. Din acel moment, unguroaicele au fost tot timpul in avantaj. La scorul de 18-20, valcencele s-au trezit si au reusit sa intoarca rezultatul 23-22. Unguroaicele au avut ultimul atac insa apararea noastra a rezistat eroic, castigand la limita.

Valeria Bese, de la Oltchim Rm. Valcea, a declarat pentru eMaramures.ro: “A fost destul de greu pentru ca noi venim dupa o perioada de pregatire in care am alergat doar prin padure sau pe langa stadion. Am facut foarte putine antrenamente cu mingea in sala, dar pe final ne-am revenit si am reusit sa recuperam si sa castigam”.

Patricia Vizitiu, de la Oltchim Rm. Valcea, a declarat pentru eMaramures.ro: “A fost un meci foarte greu, cele opt ore petrecute pe autocar si-au spus cuvantul. A fost un meci greu, unguroaicele de fel sunt foarte agresive. Au avut un joc foarte dur dar din fericire am castigat. Am revenit pentru ca o echipa adevarata castiga si pe ultima suta de metri, iar astazi s-a vazut pentru ca am muncit pana in ultima secunda”.

Sursa: RIP & V.D.