Sport

ACTUALIZARE – HANDBAL. Feminin. Trofeul Maramures a fost pentru a treia oara castigat de U Jolidon Cluj (VIDEO)

Vezi VIDEO
Victoria pentru HCM Minaur a venit in ultima partida programata de Trofeul Maramures, editia 11. Baimarencele au invins cu 32-30 (18-13) echipa CSM Bucuresti, insa echipa gazda a ocupat ultimul loc, desi s-a aflat la egalitate de puncte cu alte doua formatii. U Jolidon Cluj este echipa care si-a adjudecat Trofeul Maramures pentru a treia oara, echipa antrenata de ex-minauristul Gheorghe Covaciu primind si Premiul pentru Fair Play, dar dand si cea mai tehnica jucatoare a competitiei, pe Mihaela Tivadar. 

Meciurile baimarencelor 

HCM Minaur – Dunarea Braila 19-30
HCM Minaur:
Cetateanu (5), Matei (10) – Dobromir 6, Ravasz 5, Pirvut 2 (1), Tatar 1, Rudics 1, Puiu 1, Klimek 1, Senchiu 1, R. Tamas 1, Maior Pasca, Popa, Ciunt, Tomescu, Bota.

HCM Minaur – “U” Jolidon Cluj 27-30
HCM Minaur:
Matei (4), Puscas (1), Cetateanu (8) – Puiu 7 (1), Klimek 6 (2), Tatar 3, Pirvut 2, Rudics 2, Popa 2 (1), Tomescu 2, Bota 1, Maior Pasca 1, Dobromir 1, Ciunt, Senchiu, Ravasz.

HCM Minaur – Bekescsaba 27-33
HCM Minaur:
Cetateanu (6), Matei (9), Puscas – Pirvut 6 (2), Klimek 6 (3), Dobromir 4, Maior Pasca 3, Ravasz 3, Tatar 2, Tomescu 1, Rudics 1, Puiu 1, Popa, Bota.

HCM Minaur – CSM Bucuresti 32-30 (18-13)
HCM Minaur:
Matei (3), Cetateanu (8) – Dobromir 9, Klimek 5 (2), Ravasz 5, Tomescu 4, Puiu 3, Rudics 2, Tatar 2, Pirvut 1, Maior Pasca 1, Bota.

Declaratii dupa turneu

 Foto: Gheorghe Covaciu (c) eMaramures.ro
 Foto: Costica Buceschi (c) eMaramures.ro
 Foto: Ioana Ravasz (c) eMaramures.ro

Dupa ce un turneu in Franta la care U Jolidon Cluj ar fi trebuit sa participe s-a anulat, echipa antrenata de Gheorghe Covaciu a optat pentru Trofeul Maramures din Baia Mare. “De echipa mea nu pot sa spun asa de multe, noi suntem la un inceput de drum din nou, pentru ca ne-au plecat cinci jucatoare si am adus sase. La acest turneu mi-a placut de fetele nou venite, care incep sa intre in sistemul nostru de pregatire si de… mental, pentru ca – pana la urma – sportul tine de mental. Sunt multumit“, a declarat Covaciu. “Felicit Baia Mare pentru ca joaca numai cu tineret, e o perioada grea, care trebuie foarte bine gestionata. Si eu am fost antrenor la aceasta echipa, care ramane in sufletul meu toata viata“.

Costica Buceschi, antrenorul echipei de fete a HCM Minaur, a mentionat: “Un turneu foarte util, e primul meu contact cu echipa in meciurile de pregatire. Am avut un turneu cu echipe foarte puternice, din campionatul nostru si al Ungariei. Am avut momente in care ne-am descurcat foarte bine, am avut si momente mai nereusite. Dar acum stim unde si cum trebuie sa lucram pentru a repara ce nu ne iese si a incerca sa ajungem, la inceputul campionatului, aproximativ la nivelul pe care ni-l dorim noi in acest sezon“.

“Meciuri cu echipe foarte puternice, acestea ajutandu-ne sa aflam in ce stadiu suntem, ce mai avem de invatat si ce de reparat pentru noul an competitional. Nu ne place sa pierdem si e neplacut sa fii acasa, in fata propriilor suporteri, si sa pierzi, dar am invatat foarte multe lucruri si – nu stiu daca spectatorii au observat – de la meci la meci s-a jucat tot mai bine. Asta inseamna ca pe viitor vom fi si mai bune!”, a considerat Ioana Ravasz.

Rezultatele meciurilor de la TROFEUL MARAMURES

Joi, 18.08.2011
HCM Minaur – Dunarea Braila 19-30

Vineri, 19.08.2011
Dunarea Braila – CSM Bucuresti 37-27
HCM Minaur – “U” Jolidon Cluj 27-30

Sambata, 20.08.2011
CSM Bucuresti – Bekescsaba 33-25
Dunarea Braila – “U” Jolidon Cluj 25-28
HCM Minaur – Bekescsaba 27-33

Duminica, 21.08.2011
Bekescsaba – Dunarea Braila 24-26
“U” Jolidon Cluj – CSM Bucuresti 30-22
Bekescsaba – “U” Jolidon Cluj 23-31
HCM Minaur – CSM Bucuresti 32-30

Clasamentul Trofeului Maramures, editia 2011
1. U Jolidon Cluj
2. Dunarea Braila
3. CSM Bucuresti
4. Bekescsaba Elore
5. HCM Minaur Baia Mare

Premii speciale
Cea mai tehnica jucatoare – Mihaela Tivadar (U Jolidon Cluj)
Cel mai bun portar – Georgeta Guresoaia (CSM Bucuresti)
Golgheter – Anastasia Lobach (Dunarea Braila, 27 de goluri)
Miss Trofeul Maramures – Roxana Rahnea (CSM Bucuresti)

Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: RIP