Actualitate Vremea

4 februarie. Starea vremii şi a drumurilor în Maramureş

Vremea a fost deosebit de caldă duminică față de normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări temporare în zona montană înalta de până la 104 km/h, la Vf. Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 9 grade la Târgu Lăpuș și 15 grade la Baia Mare, Ocna Șugatag. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Cavnic și Borșa -1 grad.

Stratul de zăpadă este încă prezent pe arii relativ extinse și măsură aseară până la 48 cm la Baraj Firiza.

La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între 1 grad la Târgu Lăpuș și 6 grade la Ocna Șugatag.

Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este uscat pe DN1C și E58, umed în Pasul Gutâi și Pasul Prislop și parțial uscat pe celelalte sectoare. Cerul este acoperit. Vizibilitatea în trafic este bună. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu opt utilaje și au împrăștiat 9,5 tone sare și 50 litri clorură de calciu.

Toate localitățile din județ sunt alimentate cu energie electrică.

Nivelurile și debitele cursurile de apă din județ au fost în creștere, fără a fi semnalate probleme deosebite. Nu sunt atinse cotele de atenție pe râurile din județ. Gheață este prezența la malurile râului Vaser. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului.

Stratul de zăpadă măsoară: 90 cm la Cavnic, 74 cm la Băiuţ, 72 cm la Firiza, 69 cm în Pasul Gutâi, 50 cm la Luhei, 38 cm la Ruscova, 36 cm la Coroieni, 32 cm la Vf.Iezer, 30 cm în Baia Borșa, 28 cm pe Valea Vișeului, 25 cm în Poiana Borșa și Leordina, 24 cm la Mara, Valea Vaserului și Răzoare, 23 cm la Bistra și Moisei, 20 cm la Târgu Lăpuș și Groşii Ţiblesului, 10 cm la Sighetu Marmației, 8 cm la Ocna Șugatag.

Valori ale temperaturii aerului la această oră: -1 grad la Târgu Lăpuș și Cavnic, 0 grade la Borșa, 1 grad la Vișeu de Sus, 2 grade la Sighetu Marmației și Baia Sprie, 3 grade în Baia Mare și Seini, 4 grade la Ocna Șugatag.

Vremea se va răci astăzi în județ, dar rămâne caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros. Local la munte și pe arii restrânse va ploua slab. În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va suflă slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 11 grade, iar cele minime între -1 și 2 grade.

Marți, 5 februarie, prognoza meteorologică prevede că vremea se menține caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse va ploua. În zona montană înaltă precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 9 grade, iar cele minime între -1 și 2 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *