Actualitate

11 februarie – Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgență 112

Unsprezece a doua şi numărul de urgenţă 112. Poate vă întrebaţi ce legătură există între aceste cifre. Este una foarte strânsă. Serviciul telefonic 112 îşi sărbătoreşte existenţa exact în data care-i poartă numele.

La data de 11 februarie, în Europa este marcată anual ziua numărului unic de urgenţă 112, dată instituită în anul 2009 şi dedicată creşterii gradului de conştientizare la nivel comunitar a importanţei acestui serviciu destinat cetăţenilor.

112 este numărul unic pentru apeluri de urgență disponibil gratuit la nivelul întregii țări, ce poate fi apelat din toate rețelele de telefonie fixă sau mobilă. Cetățenii aflați în situații de urgență pot suna la 112, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pentru a solicita asistența serviciilor specializate de intervenție (ambulanță, SMURD, poliție, pompieri, jandarmi).

Preluarea apelului o face Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), care, în funcţie de specificul acestuia, îl redirecţionează către serviciile specializate de intervenţie: poliţie, ambulanţă, pompieri sau jandarmi. În situațiile de urgență, fiecare secundă contează. Atunci când este în joc viața cuiva, nu puteți pierde timpul cautând numărul de telefon la care să sunați pentru a obține ajutor. De aceea Uniunea Europeană a introdus un număr unic, 112, care poate fi apelat din toate statele membre.

Apelarea numărului 112 reprezintă o cale rapidă de a comunica cu dispeceratele de urgenţă (Poliţie, Pompieri, Ambulanţă) în timpul unei situaţii de urgenţă. Sistemul 112 funcţionează la nivelul întregii ţări, în toate reţelele de telefonie, fixe sau mobile.

Le mulțumim colegilor din cadrul Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Maramureș pentru activitatea desfașurată în slujba cetățenilor și a comunităților locale și le transmitem sincere felicitări cu ocazia aniversării la nivel european a numărului unic de apeluri de urgență 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *