112

Zeci de percheziții în ultima săptămână. 60 de persoane au fost aduse la audieri

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 73 de percheziţii şi au instituit măsuri asigurătorii în valoare de peste 6.500.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracţiuni economice.

În perioada 30 iunie – 6 iulie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 73 de percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 60 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracţiuni economice.

În cauzele penale instrumentate, faţă de 170 de persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, fiind luate măsuri preventive faţă de 31 dintre acestea (21 de persoane reţinute şi 10 sub control judiciar).

De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri, în valoare totală de peste 6.500.000 de lei, dintre care peste 2.000.000 de lei în numerar sau în cont bancar şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de aproape 1.300.000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea confiscării, aproape 600.000 de ţigarete şi peste 35.000 de litri de alcool.

* * *

La data de 5 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat 53 de percheziţii domiciliare, în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, în care s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigarete.

Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie – iunie a.c., mai multe persoane ar fi achiziţionat, transportat şi depozitat importante cantităţi de ţigarete, provenite din contrabandă şi ulterior oferite spre comercializare, pe raza judeţului Călăraşi.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 363.500 de ţigarete, 288.000 de lei, 25.560 de euro, 100 de lire sterline, o armă de foc neletală, 16 cartuşe, precum şi aproximativ 2.500 de articole pirotehnice.

Anterior acestei acţiuni, în urma activităţilor de cercetare desfăşurate în cadrul dosarului penal aflat în instrumentare, poliţiştii au mai confiscat 340.000 de ţigarete, prejudiciul adus bugetului de stat ridicându-se la aproximativ 250.000 de lei.

38 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri, iar, în urma administrării probatoriului, 18 persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 62 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor, în cursul acestei zile, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bucureşti.

La activităţi au participat şi poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov.

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *