Externe

Zeci de camioane româneşti sechestrate în Belgia şi Franţa

 

Zeci de camioane româneşti sunt sechestrate în Belgia şi Franţa. Firmele au deja pagube de 35 de milioane de euro. Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) acuză autoritățile române că nu fac nimic pentru a opri abuzurile la care sunt supuși șoferii români de camion. Aceștia sunt sechestrați abuziv în Belgia şi Franţa.

 

Numai la nivelul membrilor FORT, trei firme de transport au acumulat pierderi de peste 35 milioane de euro, având sechestrate nu mai puţin de 26 de camioane. Deşi autorităţile franceze invocă dumpingul social şi anumite nereguli cu actele şoferilor, de fapt e vorba despre protejarea ilegală a forţei autohtone de muncă, susţine FORT, scrie Observator.

“Pe fondul nepasarii autoritatilor din Romania si “somnului de veci” instalat la nivelul Ministerului Transporturilor, sechestrarea abuziva a camioanelor autohtone pe teritoriul unor state precum Belgia sau Franta a devenit un adevarat fenomen. Sprijinul solicitat de firmele romanesti de transport la nivelul Ministerului Transporturilor a ramas fara nici un rezultat concret.

Federatia Operatorilor Romani de Transport a transmis un memoriu catre Comisia Europeana, cu speranta ca, la nivelul acesteia, subiectul urmeaza sa fie dezbatut si tratat cu seriozitatea cuvenita.

In Romania, demersurile initiate in urma cu doi ani de minister, nu au mai avut continuitate, iar actualul Ministru Lucian Sova, pare mai degraba preocupat sa “lanseze fumigene”, pacalind opinia publica, in loc sa demonstreze ca ministerul pe care il conduce si care supravietuieste in special datorita mediului privat, este preocupat sa mai si rezolve probleme si nu doar sa profite financiar.

F.O.R.T. incearca sa organizeze si un protest care sa sensibilizeze Comisia Europeana insa demersul se loveste de teama din ce in ce mai accentuata a transportatorilor romani de a se intalni cu autoritatile de control din Belgia, care au demonstrat in nenumarate randuri ca stiu sa sfideze orice norma legala atunci cand trebuie sa abuzeze o companie romaneasca”, e comunicatul transmis de F.O.R.T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *