Opinie

Vrem o țară ca afară? Autostrada M3 din Ungaria, acoperită de zăpadă și se circulă cu 40 km/oră

Băimărenii se plâng de străzile acoperite cu zăpadă și acuză Primăria, Consiliul Județean și Prefectura că nu au curățat omătul până la ușa blocului lor, deși pentru mulți dintre ei lopețile de curățat zăpada sunt doar obiecte de decor admirate în magazin.

Stau la căldurică, văd zăpada de la geam și pe rețelele de socializare și se plâng de starea drumurilor, oftând din rărunchi: „Vreau o țară ca afară”.

Ei bine, în ultima perioadă vremea își cam face de cap și nici „afară” nu este mai bine. Dovadă sunt pozele românașilor care se întorc la muncă în străinătate și care oftează deja după ce au lăsat acasă.

„Cu 40 la ora pe autostrada…. dupa 3 ore de stat in vama”, scriu aceștia pe rețelele de socializare.

Oare câți dintre băimăreni au ieșit în această iarnă să curețe în fața blocului unde locuiesc sau măcar să-și curețe locul de parcare pentru mașină? Prea puțini. Este mult mai simplu să se plângă și să aștepte să le facă alții treaba. Da, da, știu că nu este datoria lor, dar bunul simț nu mai există?

Poate se simt cei care stau pitiți după perdele și când au „ginit” un loc de parcare curățat de un „fraier” cu bun simț își mută rapid mașina. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Păi dacă tot vrem o țară ca afară, de ce nu ne însușim și bunul simț al nemților, francezilor, elvețienilor, care își curăță singuri zăpada din curte și din fața imobilului unde locuiesc?

2 Responses

 1. Exact.
  Fiecare de ar pune mana in mana , ar fi totul mai bine, dar nu ai cu cine.
  Sunt chiar acuma pe autobanda A8 , Cam 70 km ,pana la granita cu Germania, si stau de 1 ora, bara la bara, traficul e ingreunat din cauza ninsorii si a ghetii , iar masinile de curatat, nu pot trece din cauza multimii de masini.

 2. Felicitări autorului articolului! Pe bune, fără ironie!
  Se plâng mulți…fără să se gândească că după o ninsoare abundentă și apoasă, a venit imediat gerul. Normal ca utilajele nu au apucat să curețe “la negru” și sarea nu și-a făcut efectul cum ar fi trebuit.
  Foarte frumos punctat…”De după perdea”…mulți viteji se-arată! P.s. Si mulți agramați printre ei… 🙁
  An Nou Fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *