Actualitate Opinie Politica

Vot secret, dar cu bilele la vedere

 

Moțiunea de cenzură propusă de PSD împotriva propriului guvern a trecut cu 241 de voturi dintr-un total de 248. Pragul necesar pentru ca aceasta să treacă era de 233 de voturi. Opoziția s-a abținut de la vot.

Grindeanu, această fostă marionetă a lui Liviu Dragnea căreia i s-a rupt ața obedienței, a fost înfrânt. Guvernul a căzut, iar aceasta a fost încă o zi cu ghinion pentru Guvernul 13%.

Parlamentarii coaliției PSD-ALDE au demonstrat, sub atenta supraveghere a tăticului lor, Liviu Dragnea, că singurele bile pe care aceștia le-au avut au fost cele pe care le-au pus în cele două urne, la jocul alba-neagra. Parlamentarii PSD din Maramureș au fost în primele rânduri, așteptând cu nerăbdare să le fie strigate numele pentru a participa la așa-numitul vot secret, dar cu bilele la vedere.

Ne-am fi dorit să îi putem spune lui Tăriceanu același lucru pe care el însuși l-a repetat de mai multe ori în ședința de plen comună de azi: “Timpul dumneavoastră a expirat!”. Din păcate, inconștienta și frica parlamentărilor PSD și ALDE și-a spus cuvântul: oile au ascultat de oier, izgonind oaia neagră din turmă.

Ne întoarcem, deci, în trecut, cam cu vreo șase luni în urmă, în momentul primordial în care se alegea Guvernul. Ne punem cu toții următoarea întrebare: va găsi oare Dragnea un premier care nu va rupe lanțul supunerii și care nu va încerca, în timp, să muște mâna care l-a hrănit? Probabil. Depinde de ce lături i va băga tăticul pe gât.

În orice caz, speranța noastră stă în mâinile președintelui Iohannis. El a rămas ultimul scut împotriva incompetenței și mârlăniei politicianești marca PSD și ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *