Externe

UNGARIA – Schimbari majore la televiziunea publica. Va fi lansat un post de stiri, iar Duna se va transforma

Societatea publica de televiziune din Ungaria, care detine mai multe televiziuni dintre care unele sunt difuzate si in Romania, va trece printr-un proces major de reorganizare si restructurare a managementului sau, pana pe 15 martie, potrivit broadbandtvnews.com.

Astfel, M1, principalul post al societatii publice de televiziune din Ungaria, va fi transformat dintr-unul generalist intr-unul de stiri, potrivit The Budapest Business Journal, care citeaza o declaratie a Autoritatii Media din Ungaria (MTVA). De asemenea, televiziunea M1 va fi rebranduita, iar programul sau va fi realizat dupa modelul radiodifuzorului public britanic, BBC.

In acelasi timp, Duna Television, care este disponibila si in multe dintre casele telespectatorilor romani, isi va asuma profilul curent al televiziunii M1.

Totodata, M2, o alta televiziune din portofoliul societatii publice TV din Ungaria, care difuzeaza in special programe pentru copii, va fi redenumita Petöfi TV. In plus, o a patra televiziune, M4 Sport, urmeaza sa fie lansata de societatea publica de televiziune din Ungaria.

Ca urmare a modificarii legislatiei la sfarsitul anului trecut, societatea publica de televiziune din Ungaria, pana acum impartita in doua companii – MTV Zrt si Duna TV Zrt -, se va afla sub controlul unei singure entitati, denumite Duna Médiaszolgáltató.

Sursa: Mediafax