Vremea

Un val de aer polar se instalează în nordul României. Cum va vremea în 3 ianuarie

Vremea pe 3 ianuarie începe să se răcească în jumătatea nordică, iar cauza e instalarea unui val de aer polar. Prognoza meteo anunță accentuarea gerului și în zilele următoare. Vor fi ninsori și ploi, dar izolate.


Joi, vremea va deveni uşor mai rece decât în mod normal în special în jumătatea de nord a ţării, unde își va face simțită prezența un val de aer polar care va afecta România și în zilele următoare. Noaptea local va fi ger cu temperaturi -10 grade în centru, nord-vest şi izolat în Subcarpaţi.

Cerul va avea înnorări şi temporar se vor semnala ninsori slabe, în cursul zilei la munte şi în centrul ţării şi pe spaţii mici în rest, iar noaptea, pe arii restrânse, cu precădere în regiunile vestice şi sudice. Izolat şi trecător, în regiunile sudice, după-amiază vor fi precipitaţii slabe şi sub formă de lapoviţă şi ploaie.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, iar în a doua parte a intervalului în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 5 grade, iar cele minime între -14 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Presiunea atmosferica va creşte.

Valul de aer polar continuă să influențeze vremea, care se răcește și mai mult vineri, astfel că în toate regiunile valorile termice se vor situa sub cele normale pentru această dată. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 şi 1 grad, iar cele minime între -16 grade în estul Transilvaniei şi -3 grade pe litoral.

Astfel, va fi ger cu valori termice sub – 10 grade dimineaţa, local în centrul, nord-vestul ţării şi cu totul izolat în rest, iar noaptea, pe arii relativ extinse în nord şi centru, local în sud-vest şi pe spaţii mai mici în celelalte zone, cu precădere în dealurile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în regiunile vestice, nordice şi nord-estice, unde însă doar trecător şi izolat se vor semnala ninsori slabe sau fulguieli.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *