Afaceri - Economic

Peste un milion de locuri de muncă vacante în Germania

Peste 1 milion de specialiști au lipsit angajatorilor din Germania în ultimul trimestru al anului 2017. Datorită creșterii economice, cadrele tinere lipsesc și nu acoperă necesarul de forță de muncă. Din această cauză, companiile germane își anunță disponibilitatea de a angaja, în masă, persoane din afara Germaniei.

Pe lista albă a Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă există posturi disponibile pentru mai bine de 110 profesii. Cele mai căutate posturi: inginer, specialist IT, personal medical de specialitate, tehnician și meseriaș.

De asemenea, se caută forță de muncă și în industria hotelieră și a restaurantelor din Germania. Hotelurile și restaurantele se confruntă cu o mare lipsă de personal, mai ales în zonele turistice și în orașele mari.

Cunoașterea limbii germane este indispensabilă pentru a trăi și a lucra în Germania.

Persoanele interesate de a lucra în Germania pot găsi un număr mare de oferte prin intermediul diferitelor burse de joburi online, precum StepStone sau Monster. Aplicanții pot opta pentru trimiterea documentelor direct la companii sau prin completarea formularelor online.

A.B.

Sursa: Adevărul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *