Actualitate Externe

Un cutremur puternic a zguduit Turcia şi Grecia

cutremur

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6,7, a zguduit vineri dimineaţă mai multe oraşe turistice din zona Mării Egee, anunţă The Guardian, citând oficiali greci şi turci, conform cărora aproximativ 200 de persoane au fost rănite, iar două au murit. Dintre răniţi, cel puţin 120 sunt din Kos, iar 70 în Turcia. Potrivit autorităţilor locale din insula Kos, cele două persoane care şi-au pierdut viaţa sunt turişti străini. Centrul vechi al Kos, plin de baruri şi terase, arăta vineri dimineaţă ca după război, cu pietre şi sticlă căzute pe străzi. Numeroase hoteluri au fost avariate, astfel că sute de turişti au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea afară.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că ambasada României în Grecia și consulatul general de la Izmir fac demersuri pentru a afla dacă există cetățeni români afectati de cutremur.

Cele două persoane care şi-au pierdut viaţa în cutremurul din Grecia sunt un turc şi un suedez, au anunţat autorităţile elene, fără a le divulga identităţile, relatează The Guardian.

 

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *