Actualitate

Ultima probă scrisă la bac-ul de toamnă

Absolvenţii de liceu care s-au înscris la cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat susţin, joi, 24 august, ultima probă scrisă-probă la alegere a profilului şi specializării.

În Maramureş s-au înscris pentru sustierea ultimei probe nu mai puţin de 780 de candidaţi, cei mai mulţi dintre ei din promoţia curentă.

Potrivit statisticilor Inspectoratului şcolar judeţean, cei mai mulţi dintre înscrişi (peste 300) au ales să susţină examen la biologie. În lista urmează georgrafia şi anatomia.

De  vineri încep probele de evaluare a competenţelor, care se încheie în 31 august. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de counicare orală în limba română începe vineri, 25 august, şi continuă luni, 28 august, când este programată şi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Evaluarea competenţelor digitale se va derula în zilele de 29 şi 30 august, urmând ca evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională să se desfăşoare în 30 şi 31 august.

 

Afişarea primelor rezultate şi depunerea contestaţiilor vor avea loc în 1 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru 6 septembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *