Actualitate Externe

Trupul pictorului Salvador Dali a fost exhumat

salvador dali

La 28 de ani după moartea artistului, trupul acestuia a fost exhumat joi seara pentru efectuarea unui test de paternitate.

Pilar Abel, o femeie din Spania, afirmă că renumitul pictor ar fi avut o aventură cu mama ei care era cameristă, în anul 1955. Secretul a fost păstrat de către familia ei, însă din copilărie i s-a spus ca Dali ar fi tatăl ei. Născută și crescută în acelși oraș ca și Dali, Pilar Abel a declarat: “Vreau doar să știu adevărul, asta e tot”!

Eșantioanele prelevate vor fi transmise la Institutul de toxicologie din Madrid, pentru a fi comparate cu probele ADN prelevate de la Pilar Abel. Dacă paternitatea va fi dovedită, Pilar Abel va putea să demareze proceduri judiciare pentru a revendica partea ei de moștenire — potrivit avocatului ei, 25% din averea artistului. În momentul morții sale, Dali avea în posesia lui câteva sute de opere de artă, dintre care 250 semnate de el, dar și câteva proprietăți în Catalonia.

Salvador Dali a fost căsătorit cu în perioada 1934-1982, însă el și soția sa, Gala, nu au avut copii. Salvador Dali,  celebru artist suprarealist, a murit în Spania în 1989.

sursa: digi24.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *