Externe

Trump, despre violențele de weekend-ul trecut: ”S-a greșit de ambele părți!”

Președintele american, Donald Trump, revine cu o completare la declarația sa inițială privind violențele din acest weekend din orașul Charlottesville, precizând că s-a greșit ”de ambele părți”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Trump îi blamează atât pe naționaliștii albi care au organizat un protest în orașul Charlottesville din Virginia, cât și pe contramanifestanții care li s-au alăturat.

”I-am condamnat pe neonaziști. Dar nu toți oamenii care au fost acolo erau neonaziști sau naționaliști albi, nici pe departe.”, a ținut să precizeze președintele american.

În urma violențelor dintre cele două grupări, o femeie în vârstă de 32 de ani a fost ucisă, iar alte câteva zeci de persoane au fost rănite, după ce James Fields, un simpatizant neonazist în vârstă de 20 de ani, a intrat în mod voluntar cu mașina în contramanifestanți.

Președintele american a afirmat că declarațiile sale de sâmbătă au fost făcute la puțin timp după neplăcutele evenimente din Charlottesville, dând vina pe lipsa informațiilor concrete.

”Când fac o declarație, îmi place să fiu corect. Vreau faptele. Evenimentele tocmai avuseseră loc. Aveți de o parte un grup care este agresiv și de cealaltă parte un grup care este, de asemenea, foarte violent. Nimeni nu vrea să spună asta.”, a declarat președintele american, la Trump Tower din New York, în cadrul unei conferințe de presă.

Trump îi critică atât pe reprezentanții Alt left, cât și pe reprezentanții Alt right, repetând că a fost ”o zi îngrozitoare.”

 

Sursa: aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *