Actualitate

Trei metode eficiente de a curăţa fructele şi legumele de pesticide

Vara, fructele şi legumele sunt favoritele românilor însă nu trebuie să omitem faptul că suprafaţa lor conţine o grămadă de substanţe toxice. Avem trei metode eficiente pentru a le curăţa de pesticide.

 Suntem în perioada în care mâncăm tot mai multe salate, cu fructe şi legume proaspăt culese. Cum putem să le consumăm fără să avem probleme din cauza pesticidelor?

1. Metoda cu oţet

Adăugați într-un vas cu apă, două linguri de oțet apoi așezați legumele sau fructele pe care doriți să le mancați, le lasați aproximativ 30 de minute, după care le spălați bine. Cu această metodă sunt șanse mari să eliminați în jur de 6 pesticide din 10.

2. Metoda sării de bucătărie

Adăugați în vasul cu apă în care intenționați să spălați fructele sau legumele o lingură mare cu sare iodată. Lăsați sarea să se dizolve, apoi spălați foarte bine fructele și legumele. Și această metodă este cel puțin la fel de eficientă ca cea în care ați folosit oțet.

3. Metoda prafului de copt

Adăugați în vasul în care spălați legumele sau fructele o lingură de praf de copt. Este cea mai bună metodă prin care puteți scăpa de mare parte de pesticidele de pe ele, cu un randament de peste 90%.

 

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *