Comunitate

Trei luni fără permis ! Noua pedeapsă pentru şoferii care nu opresc la semnele poliţistului

Guvernul a dat verde pentru înăsprirea pedepselor pentru şoferii care nu opresc la dispoziţia poliţistului, dar nu susţine majorările de pedepse pregătite în cazul conducerii unui vehicul care poluează fonic sau emană noxe peste limitele legale admise.

Două noi proiecte de legi, care urmează să între în perioada următoare în dezbatere parlamentară, propun înăsprirea pedepselor pentru şoferii care nu opresc la dispoziţia poliţistului, cât şi pentru conducerea unui vehicul care poluează fonic sau emană noxe peste limitele legale admise, în ambele cazuri, permisul de conducere putând fi suspendat.

Unul dintre proiecte suspendă exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile, pentru “neoprirea la dispoziţia poliţistului aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu”. Această fapta nu va mai fi sancţionată doar cu amendă prevăzută în clasa a ÎI-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.

Conform celuilalt proiect de lege, permisul de conducere va putea fi suspendat timp de 30 de zile pentru “conducerea unui vehicul şi tractor agricol sau forestier care, în mers sau staţionare, poluează fonic sau emană noxe peste limita legal admisă”

 

 

 

 

sursa:aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *