112

Ţigări de contrabandă confiscate la frontieră ! Vezi la cât se ridică ultima captură a poliţiştilor de frontieră

Polițiștii de frontieră maramureșeni au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, cantitatea totală de 18.498 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 216.300 lei. În urma acțiunilor, doi cetățeni, un ucrainean și un român sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 Un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău, județul Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, pe direcția localității Sighetu Marmației, mai multe persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase. În momentul în care lucrătorii noștri au acționat pentru reținerea acestora, persoanele în cauză au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite, fugind spre malul râului Tisa. În urma acțiunii, s-a reușit reținerea a doi bărbați, ceilalți sărind în apa râului Tisa si întorcându-se înot, pe teritoriul ucrainean. Cei doi bărbați au fost identificați ca fiind cetățeanul ucrainean Alexandru I. în vârstă de 31 de ani și cetățeanul român S. Vasile de 19 ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș. La fața locului au fost descoperite 15 colete ce conțineau țigări de proveniență ucraineană.

În continuare, s-a luat măsura conducerii celor doi bărbați împreună cu țigările la sediul poliției de frontieră, pentru cercetări.

Întreaga cantitate de țigări ( 11.998 pachete țigări, marca Marble, în valoare de 140.300 lei) a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *