Comunitate

BAIA MARE – Târgul de Crăciun, văzut prin ochii cetățenilor

Crăciunul este sărbătoarea cea mai așteptată din an, atât de adulți, cât și de cei mici. Este o sărbătoare cu rolul de a ne face mai buni și, totodată, de a ne uni.

Mii de băimăreni s-au adunat weekendul acesta în centrul vechi al Băii Mari, acolo unde este organizat Târgul de Crăciun, pentru a căuta cadouri celor dragi, pentru a bea un pahar de vin fiert cu prietenii ori familia sau pentru a asista la concertele organizate de municipalitate.

”Anul acesta orașul a fost mult mai luminat decât în anii anteriori”

Acolo am întâlnit-o pe doamna Anca R., care ne-a spus: “Pentru mine Crăciunul este cea mai frumoasă sărbătoare din lume pentru că îmi plac colinzile. Spiritul Crăciunului ne duce spre bunătate. Târgul de Crăciun este superb, ne pregătește pentru ziua de 25 decembrie.

Pentru Ioana D., această sărbătoare nu semnifică doar cadouri și podoabe frumoase, ci ”semnifică cea mai mare sărbătoare după cele Pascale, dacă ar fi să fac o ierarhie.” Aceasta își continuă ideea, spunând că ”spiritul Crăciunului reprezintă o aplecare spre cele sfinte, mai multă generozitate, mai multă iertare, mai multă bunătate. Toate acestea, din interior, se reflectă în exterior. Anul acesta orașul a fost mult mai luminat decât în anii anteriori. În mare, îmi place tot.

Bradul și patinuarul, principalele atracții pentru cei mici

Și fetițele cuminți ne-au răspuns cu zâmbetul pe buze. Analucia B., în vârstă de 11 ani, declară: “Pentru mine, Crăciunul înseamnă bucurie, o sărbătoare de familie, în familie. Târgul de Crăciun este foarte frumos, îmi place foarte mult decorul, îmi place și patinuarul, dar în mod special bradul.”

Crăciunul este acea sărbătoare care-mi aduce familia acasă, sărbătoare în care stau cu toată familia la masă așteptând colindătorii. Târgul de Crăciun în acest an este frumos. Am venit să cumpăr cadouri, lucrurile sunt frumoase, am găsit aproape tot ceea ce mi-am dorit.”, a conchis eleva Dariana C. (15 ani).

Târgul de Crăciun, o reușită… și nu prea

În viziunea majorității băimărenilor, Târgul de Crăciun este o reușită. Există, însă, și cetățeni nemulțumiți de modul de desfășurare al evenimentului.

De pildă, Andrei C. e de părere că evenimentul se întinde pe o perioadă prea lungă: ”Eu cred că târgul acesta ține prea mult. Nu pricep de ce, nu-și are rostul.

Târgul de Crăciun se desfășoară în perioada 30 noiembrie 2017 – 15 ianuarie 2018.

Daiana Cioran și Anita Pop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *