Actualitate

Sute de jandarmi, mobilizaţi la acest final de săptămână. Află unde vor acţiona aceştia

Sute de jandarmi din Maramureş sunt mobilizaţi la acest final de săptămână pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică la manifestările religioase organizate şi desfăşurate cu ocazia Bobotezei şi a Crăciunului de rit vechi.

În baza cooperării cu celelalte forţe de ordine şi siguranţă publică ale Ministerului Afacerilor Interne (Poliţia, Pompierii) şi Poliţiei Locale, vă asigurăm de deplinul nostru devotament în misiunile care ne sunt încredinţate. Forţele de ordine vor fi prezente în zonele unde se preconizează a fi mari aglomerări de persoane la manifestările organizate în această perioadă şi în zonele cu potenţial criminogen ridicat.
În perioada 05-06 ianuarie, Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, organizează manifestări religioase cu ocazia Botezului Domnului, iar în perioada 07-09 ianuarie, pe raza comunelor Rona de Sus, Bocicoiu Mare şi Remeţi vor avea loc manifestări ocazionate de sărbătoarea Crăciunului de rit vechi.

Misiunile jandarmilor la manifestările religioase, au în vedere în principal protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşurilor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Recomandările jandarmilor

Jandarmii de la Posturile Montane Şuior, Cavnic, Valea Vaserului şi Borşa din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, vor fi prezenţi în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice intensificând acţiunile în zona de competenţă şi în mod deosebit acolo unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în diferite situaţii.
În vederea evitării evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Maramureş recomandă persoanelor participante la manifestări să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, iar în cazul sesizării săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite intervenţia forţelor de ordine.

De asemenea, persoanelor care participă la manifestări însoţite de copii, le recomandăm să acorde o atenţie deosebită acestora, pentru a se evita pierderea sau rătăcirea minorilor.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *