Comunitate

Sute de copii din zonele defavorizate ale Băii Mari vor merge la şcoală din toamnă

Câteva sute de copii din zonele defavorizate ale municipiului Baia Mare vor merge în curând la şcoală. Anunțul a fost făcut de oficialii Serviciului de Asistentă Sociala Baia Mare, potrivit cărora micuții au fost deja înscrişi pentru a urma o formă de învăţământ (grădiniţă sau şcoală) din acesta toamnă.

Totul după ce specialiştii Serviciului Public Asistenţă Socială şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş au inițiat demersul şi s-au implicat în materializarea acestuia.

Astfel, peste 400 de copii vor frecventa cursurile din acestă toamnă. Practic, pentru anul şcolar 2017 – 2018, la grădiniţă au fost înscrişi 95 de copilaşi şi încă 105 în clasa pregătitoare. Pentru învăţământul primar şi gimnazial, prin programul “A două şansă”, au mai fost înscrişi 182 de elevi şi încă 25 de solicitări se află în lucru.

Programul “A două şansă” se adresează cu precădere celor care nu au urmat sau nu au finalizat învăţământul primar şi gimnazial.

Toţi copiii şi adolescenţii care vor frecventa grădiniţa sau şcoala din toamnă se numără printre cei care au fost cuprinşi de-a lungul întregii veri în activităţile de tip Şcoală de vara/Grădiniţă de vară organizate de cei de la Asistenţă Socială, tocmai pentru a fi pregătiţi să înceapă cu succes noul an şcolar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *