Comunitate

Sute de contestaţii ! Notele obţinute la Bacul de toamnă contestate la greu de absolvenţii maramureşeni

Sute de candidaţi maramureşeni au contestat notele primite la examenele susţinute în cadrul Bacului de toamnă.

În Maramureş, 260 de note au fost contestate, după cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, iar potrivit oficialilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş cele mai multe dintre acestea, respectiv 46 au fost depuse la biologie vegetală şi limba română – real.

În lista urmează matematică (profilul tehnologic) cu 36 de contestaţii, limba română -uman cu 34 şi anatomia cu 22 de contestaţii.

”Lucrările celor care au ales să depună contestaţii au fost resigilate şi au fost trimise la Centrul Regional de Contestaţii, unde urmează să fie reevaluate, în aceste zile ”, a arătat Adriana Meşter purtător de cuvânt la ISJ Maramureş.

Aşa că de obicei cei mai mulţi dintre absolvenţii care au constestat notel se numără printre cei care nu au avut medii de promovare şi, în special, cei cu medii cuprinse între 4 şi 5.99.

Reamintim că în prima sesiune a bacalaureatului 2017, la nivelul judeţului Maramureş aproape o treime dintre cei care s-au prezentat la toate probele exemenului maturităţi au resuit să îl şi treacă.

Conform calendarului sesiunii de toamna a Bacalaureatului, rezultatele finale urmează să fie făcute publice în cursul zilei de 6 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *