Sanatate

STIL DE VIATA – Consumul regulat de bauturi dietetice, o cauza a problemelor cardiovasculare la femei

bautura dietetica (c) diete-slabit.netFemeile aflate la menopauza care consuma doua sau mai multe bauturi dietetice pe zi sunt mai predispuse in a dezvolta diabet, hipertensiune arteriala si de a avea un indice de masa corporala (IMC) mai mare, comparativ cu cele care consuma moderat sau nu consuma deloc astfel de produse.

Potrivit unui nou studiu la care au participat 60.000 de femei, cu o medie de varsta de 62,8 ani, exista o legatura intre consumul de bauturi dietetice si numarul cazurilor de probleme cardiovasculare, informeaza huffingtonpost.com. Femeile care consuma doua sau mai multe bauturi dietetice pe zi prezinta cu 30% mai multe riscuri de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral si cu 50% mai multe riscuri de a muri din cauza unei maladii cardiovasculare, in comparatie cu cele care consuma rar sau care nu consuma deloc astfel de bauturi.

Studiul, care este cea mai mare cercetare realizata pana in prezent pe tema relatiei dintre consumul de bauturi dietetice si sanatatea inimii, a analizat diferiti factori, precum indicele de masa corporala, nivelul activitatii fizice si alte alegeri in ceea ce priveste stilul de viata.

“Descoperirile noastre sunt in conformitate si aduc informatii in plus studiilor anterioare care aratau o legatura (intre consumul de bauturi dietetice si bolile cardiovasculare, n.r.). Am fost interesati de aceasta cercetare, deoarece exista o lipsa relativa de informatii despre bauturile dietetice si consecintele cardiovasculare si mortalitate”, a declarat cercetatorul Ankur Vyas, de la University of Iowa Hospitals and Clinics.

Cu toate ca termenul “dietetic” ar trebui sa desemneze un produs sanatos, mai multe studii au aratat ca indulcitorii artificiali din aceste bauturi cu continut redus de calorii reprezinta una din cauzele sindromului metabolic si ale bolilor de inima.
Sursa: Mediafax