Actualitate

Spectacol pe cer ! Eclipsă totală de soare pe 21 august

O eclipsă totală de Soare va avea loc luni, 21 august 2017. Evenimentul va fi transmis în premieră mondială pe internet printr-un streaming live, cu ajutorul unor baloane cu heliu care vor decola din mai multe zone din Statele Unite pentru a oferi internauților imagini inedite, pe măsură ce Luna va bloca discul solar. Utilizând un sistem de antene aflate la sol, cercetătorii vor transmite eclipsa pe internet, prin intermediul unui streaming live, la adresa https://stream.live/

În timpul eclipsei, Luna se va interpune între Soare și Terra, de la vest către est, iar umbra ei va fi proiectată pe Pământ.

Eclipsa va fi văzută în Europa de Nord-Vest la apusul Soarelui. În Regatul Unit, în Norvegia, în Țările de Jos, în Belgia, în Franța, în Spania și în Portugalia, eclipsa va fi vizibilă doar înainte de apusul Soarelui. Aceasta va putea fi vizibilă, de la început până la sfârșit, doar în Islanda, Scoția și Irlanda.

Din nefericire pentru români, însă, eclipsa nu va putea fi văzută deloc pe teritoriul țării noastre. Ultima eclipsă de Soare a avut loc în 1999, la data de 11 august, fiind și ultima eclipsă totală de Soare din secolul al XX-lea. Următoarea eclipsă totală de Soare care va putea fi văzută de români se va produce abia în 2081.

 

Sursa: aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *