Sanatate

Sorina Pintea vrea ca medicii să lucreze ori la stat, ori la privat

Sorina Pintea vrea ca medicii să lucreze ori la stat, ori la privat, dar nu îi poate obliga să aleagă. Legea le permite să mai facă jumătate de normă față de funcția de bază, a explicat ministrul sănătății, în contextul celor doi pacienți decedați la Spitalul Sanador, un băiețel de aproape doi ani și o femeie de 65 de ani. Medicul care l-a operat pe băiețelul decedat are trei locuri de muncă, Sanador, spitalul Grigore Alexandrescu dar și la Regina Maria.

„Bineînţeles că de dorit ar fi ca un medic să lucreze într-un singur sistem. Legea permite medicilor să aibă contractul de bază şi încă o jumătate de normă, unde fac această jumătate de normă este alegerea dânşilor, nu îi putem obliga unde să lucreze, a spus pentru zf.ro Sorina Pintea.

La spitalul Sanador din Bucureşti au murit doi pacienţi în ultima saptămână, un copil de un an şi zece luni şi o femeie de 65 de ani. Familiie pacienţilor decedaţi au cerut anchetarea cazurilor pentru a stabili exact ce s-a întâmplat și cine sunt vinovații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *