Actualitate

Șoferi băuți la volan

Maramureșenii care au urcat la volan după ce au consumat alcool au depistat polițiștii în urma controalelor făcute de-a lungul săptămânii trecute. 11 șoferi au fost sancționați contravențional, în vreme ce restul s-au ales cu dosare penale.

Un băimărean de 60 de ani avea o concentraţie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat iar în cazul unui bărbat din Baia Sprie valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Intr-un alt caz, un şofer care conducea în stare de ebrietate a fost implicat într-un accident de circulaţie cu pagube materiale. Este vorba despre un bărbat de 34 de ani, din Fersig. Acesta nu a oprit la semnalele luminoase şi acustice ale poliţiştilor aflați pe strada Victoriei din municipiul Baia Mare, iar la o intersecţie a pierdut controlul direcţiei de mers, s-a lovit de un gard după care s-a răsturnat în şanţ. Nicio persoană nu a fost rănită. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Alcoolul este unul dintre factorii care determină producerea celor mai multe accidente rutiere. Până la limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, alcoolemia este sancţionată contravenţional cu amendă şi cu suspendarea permisului pe 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *