Invatamant

Simularea Evaluării Naționale începe luni pentru clasele a VII-a și a VIII-a

Proba scrisă la limba și literatura română pentru simularea Evaluării Naționale de clasa a VIII-a va fi susținută luni, pe 11 martie, potrivit calendarului afișat de Ministerul Educației. În premieră, în anul 2019, Ministerul a decis ca și elevii de clasa a VII-a, pe lângă cei de clasa a VIII-a, să susțină această simulare. Anunțul oficial a fost făcut cu mai puțin de o lună înainte de examen, iar în acest scurt răgaz elevii și profesorii au avut de pregătit o recapitulare serioasă a materiei din clasele de gimnaziu.

 

Anul trecut, la simulare, elevii de clasa a VIII-a au avut la simularea Evaluării Naţionale, la limba română, de motivat apartenenţa la specia literară fabulă a unui fragment din ”Stejarul şi trestia” de Gheorghe Sion, să realizeze o compunere despre o întâmplare la grădina zoologică, să găsească sinonime şi să precizeze rolul virgulei.

În ceea ce priveşte disciplinele de examen la simulare evaluare naţională 2018, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 65,8% la Limba şi literatura română, în creştere faţă de 2017 – 60,54%, respectiv de 40% la Matematică, de asemenea, peste cel din 2016, când s-a situat la 32,60%. La proba de Limba şi literatura maternă, 75,2% din elevii prezenţi au primit note peste 5, procent în uşoară scădere comparativ cu 2017 – 76,69%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *