Afaceri - Economic

Şi totuşi! Supracciza la carburnati se introduce din toamnă

Premierul Mihai Tudose a declarat, că supraacciza la carburanţi este o decizie care va fi implementată în această toamna. Deocamdată însă valoarea acesteia nu a fost stabilită deocamdată, ci se fac simulări.

Premierul Mihai Tudose a declarat că : “supraacciza la carburanţi va fi o decizie implementată în toamna această, dar încă se negociază cu producătorii. Atunci când ea a fost scoasă, odată cu celebra taxa de stâlp, la pompă nu s-a văzut nicio îmbunătăţire, iar atunci a fost scoasă pentru a uşura povara fiscală pe cetăţeni. Dacă tot nu s-a uşurat, să o punem la loc, măcar din banii aia poate mai facem un spital, că nu am scos-o că să se îmbogăţească distribuitorii”, a declarat premierul.

El a mai spus că dacă preţurile vor creşte la pompă, redevenţele vor fi majorate, afirmând că acest lucru se poate întâmpla după ce vede ”comportamentul celor din piaţă”.

Mihai Tudose a mai spus că se fac simulări privind reintroducerea supraaccizei, afirmând că acestea ar putea fi finalizate în aproximativ o săptămână.

 

 

sursa:aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *