112

Şi pietonii se amendează ! Vezi care sunt principalele cauze pentru care poliţiştii au sancţionat mii de pietoni

Peste 3.000 de sancțiuni contravenționale  au  primit  de la politisti , pietonii c are  au fost gasiti ca nu respecta  regulile de circulatie . Bilantul a  fost facut in urma unei actiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, desfasurate de politistii din intreaga tara.  Polițiștii au acționat  atât în mediul rural, pentru depistarea pietonilor care se deplasează neregulamentar pe drumurile publice, cât și în mediul urban, pentru prevenirea nerespectării normelor rutiere privind traversarea drumului public.

În urma activităților în teren, au fost aplicate 7.315 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor ordonantei privind circulaţia pe drumurile publice.

Dintre acestea mai bine de jumatate (3.622 ) au fost aplicate pietonilor, pentru utilizarea necorespunzătoare a platformei drumului public. 3.101 dintre acestea au fost aplicate pentru traversarea neregulamentară a drumului public, iar 512 pentru deplasarea necorespunzătoare pe partea carosabilă.

Din cele 3.622 de sancțiuni aplicate pietonilor, în 1.527 de cazuri a fost aplicată amendă, iar în celelalte 2.095 a fost aplicat avertisment.

În funcție de mediul constatării abaterilor, 2.760 au fost aplicate în mediul urban, iar 862 în cel rural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *