Comunitate

Seară de veghe ! Campanie de activism împotriva Violenței asupra Femeii 2017.

In seara zilei de 27 noiembrie  va avea loc in Piata Libertatii din Baia Mare  o acţiune stradală comemorativă de sensibilizare a opiniei publice și activism împotriva violenței, organizată în cadrul Campaniei celor 16 zile de Activism împotriva Violenței asupra Femeii 2017.

Scopul manifestarii este acela de  informare, sensibilizarea  si creștere a conștientizării opiniei publice cu privire la violența la care sunt expuse femeile în familie/ în relația de cuplu.

Organizatorii doresc să atragă atenția asupra gravității consecințelor violenței asupra sănătății fizice și emoționale a femeilor agresate, dar și asupra faptului că protejarea victimelor violenței trebuie să reprezinte o prioritate la nivelul comunității locale.

Evenimentul va cuprinde:

– Expoziția „Martorelor tăcute”- siluete umane care prezintă poveştile fetelor/ femeilor care au murit de pe urma violenţei în familie în acest an în județul Maramureș și date statistice privind incidența cazurilor de violență finalizate prin decesul victimei;
– aprindere candele și lansare de lampioane în memoria acestor femei;
– proiecție de clipuri anti- violență;
– ceaiul anti- violență- oferirea de ceai cald participanților;
– distribuire de materiale informative – pliante cu informații despre serviciile în domeniul prevenirii și combaterii violenței disponibile la nivel de municipiu, dar și pliante cu informații despre ordinul de protecție.

Campania celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii are loc anual la nivel mondial în perioada 25 noiembrie  (Ziua Internaţională împotriva Violenţei asupra Femeii) – 10 decembrie (Ziua Drepturilor Omului).

Din anul 2006, mai multe instituţii şi organizaţii din Baia Mare (SPAS Baia Mare, AFIV Artemis Baia Mare, Femina XXI, Asociaţia YMCA Baia Mare, Federația YMCA România, ISJ Maramureș, IPJ Maramureș, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare) marchează această campanie la nivel de municipiu, prin acțiuni specifice de sensibilizare a comunităţii locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *