Politica

Se schimbă Legile Justiției! Tudorel Toader: ”Codul Penal actual nu are o proporție întotdeauna justă între gravitatea faptelor și limitele de pedeapsă prevăzute de lege.”

După ce a mai citit o dată Codul Penal, ministrul Justiţiei a găsit o „proporţie injustă”: „Sustrage cineva un document, pedeapsa e de 7 ani, ucide din culpă, ia până la 5 ani”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat ieri, printr-o postare pe Facebook, că există anumite disproporții în ceea ce privește Codul Penal. Ministrul e de părere că gravitatea faptelor raportate la limitele de pedeapsă nu sunt întotdeauna juste.

Concret, acesta a dat și un exemplu, comparând pedepsele maxime pentru sustragerea unui înscris și omorul din culpă.

”În opinia mea, Codul Penal actual nu are o proporție întotdeauna justă între gravitatea faptelor și limitele de pedeapsă prevăzute de lege. Sustrage cineva un înscris, un document și pedeapsa este până la 7 ani. Ucide cineva din culpă o persoană și pedeapsa este până la 5 ani. Veți spune că diferă forma de vinovăție. Vă voi răspunde că diferă și valoarea protejată pentru că un înscris nu este mai important decât viața unui om”, a declarat Tudorel Toader.

În data de 23 august, la sediului Ministerului Justiției, începând cu ora 11:00, va fi prezentat proiectul de lege care privește modificarea Legilor justiției. Conform lui Toader, acestea sunt ”modificări de fond și nu de formă”.

 

Sursa: aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *