Politica

SCHIMBARI LA PDL – Stefan Pop a preluat interimar sefia PDL Baia Mare

Democrat-liberalii s-au vazut nevoiti sa procedeze la inlocuiri in cadrul orgaizatiei Baia Mare, dupa demisia din partid a fostei inspectoare Mariana Pop. Astazi, 11 iulie, ei l-au ales in functia de presedinte interimar pe consilierul local Stefan Pop, cel care a fost candidatul partidului pentru functia de primar al municipiului. “A fost o sedinta foarte scurta. Eu am acceptat pentru sase luni sa fiu la conducerea organizatiei. Saptamana viitoare ne vom intalni pentru a pune la punct structurile si pentru a face un plan coerent de lucru”, a declarat Pop pentru eMaramures.

Potrivit noului lider interimar, prioritatea numarul unu pentru democrat-liberalii baimareni si maramureseni o reprezinta in acest moment recensamantul. „Acum e important mitingul de sambata pentru sustinerea lui Traian, programat la Cluj. Avem sustinerea biroului permanent, trebuie sa ne punem pe treaba”, a mai comentat el.

Liderul PDL Maramures, Mircea Man, si fosta sefa a Inspectoratului Scolar Judetean nu au putut fi contactati pentru declaratii. Secretarul executiv al filialei, Gheorghe Marian, a precizat la randul sau ca nu a luat parte la sedinta de astazi. “Mariana Pop si-a dat demisia de ceva vreme si trebuia sa se faca o inlocuire”, a aratat el.
 
Ca urmare a rezultatelor slabe inregistrate de PDL la nivelul municipiului Baia Mare, dar si in judet, Mariana Pop a pierdut functia de consilier local avuta in mandatul trecut. Ea nu a prins loc nici in Consiliul Judetean, drept compensare pentru activitatea avuta iar la scurta vreme dupa scrutin s-a retras din activitatea politica.

Pop si-a pierdut functia din Inspectoratul Scolar Judetean inaintea alegerilor din 10 iulie, tocmai pe motiv ca a fost implicata politic. Ea detine acum pozitia de director in cadrul liceului Emil Racovita din Baia Mare.
Sursa: Larisa Cordea