Uncategorized

“Săgeţi otrăvite” la Ordin

În fiecare breaslă există profesionişti şi există diletanţi. Cei din urmă, pentru că nu-i ajută nici studiile făcute pe banii părinţilor şi nici capacităţile intelectuale pot suferi transformări până la faza de mutanţi. La acest stadiu se ajunge prin propulsarea pe o funcţie, de cele mai multe ori câştigată pe filieră politică.

Mutanţii instalaţi în funcţii sunt cei mai periculoşi pentru că în neputinţa lor se cred mici “Dumnezei” care în loc să înveţe de la cei care se pricep, blochează din pix proiecte doar pentru a demonstra cât sunt de mari şi tari. Suficient de versaţi pun săgeţile în arcul lor pentru că au învăţat că este mai bine să stai în umbra şi să tragi de aţele cu care ai legat de mâini şi de picioare marionetele executante de ordine absurde. Se folosesc de oameni ca de un creion pe planşetă şi şterg orice urmă a faptelor aşa cum fac în proiectare. La Ordin se dau ordine dintre cele mai infecte şi sunt suficienţi naivi care să le execute fără crâcnire, doar de dragul de a purta titulatura de şefi.

Nu facem referire la nimeni, este un caz ipotetic, să spunem al unui arhitect care se crede boem prin hainele şi barba pe care o poartă şi care are convingerea că este un fel de Borgia pentru că face tot ce vrea doar pentru a demonstra că poate. Aşa au fost respinse pe bandă rulantă proiectele propuse de un arhitect mai tânăr, dar mai timid., care în loc să se ocupe în facultate de intrigi, a învăţat pe brânci.

Poate îi spune cineva şi personajului ipotetic că o astfel de atitudine nu este sănătoasă, săgeţile otrăvite de care face abuz în ultima perioadă s-ar putea frânge periculos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *