Actualitate

S-A SCHIMBAT MACAZUL – Compania CFR incepe plata esalonata a drepturilor salariale castigate prin sentinte judecatoresti

Compania Nationala de Cai Ferate plateste in iulie prima transa, in valoare de aproximativ doua milioane de lei, din plata esalonata planificata in bugetul pe 2012 pentru acordarea restantelor salariale castigate de angajati prin sentinte judecatoresti definitive si irevocabile.

CFR SA a anuntat federatiile sindicale ca plata acestor drepturi salariale castigate de angajati in urma proceselor intentate inca din anul 2006 si care au sentinte judecatoresti definitive si irevocabile se va face lunar, in functie de rezultatele financiare si de lichiditatile companiei, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

“Intrucat conducerea companiei a observat tergiversarea, din varii motive, a semnarii conventiilor de plata esalonata, doar in aceasta luna va efectua plati fara semnarea conventiilor. Totodata, CFR SA solicita angajatilor care au sentinte judecatoresti definitive si irevocabile sa sprijine demersul intreprins de administratie, prin semnarea conventiilor de plata esalonata“, a precizat sursa citata.

In cadrul intalnirilor care au avut loc in luna iulie cu liderii federatiilor sindicale, conducerea companiei a solicitat sprijinul partenerilor sociali de a face cunoscuta aceasta masura tuturor angajatilor, membri de sindicat, care au sentinte judecatoresti definitive si irevocabile.
Sursa: Mediafax