Sport

RUGBY – SUPERLIGA – Ionut Dimofte: “E greu, dar e normal sa fie asa pentru ca ne asteapta un drum foarte lung si greu” (VIDEO si GALERIE FOTO)

Foto: CSM Stiinta Baia Mare, in cantonament (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Vezi GALERIE FOTO
La Ocna Sugatag au intrat in cantonament campionii Romaniei la rugby, incepand de luni. Antrenorul Eugen Apjok s-a declarat multumit de echipa sa, atat din punct de vedere numeric, cat si calitativ. Iar jucatorii, chiar daca au admis ca nu e cantonamentul perioada lor preferata din an, au apreciat importanta acestor zile si au afirmat ca se pregatesc cat se poate de serios. Doua antrenamente pe zi au campionii, iar atunci cand nu sunt la antrenament, la Ocna Sugatag, se joaca…

– Radoi a fost operat, Rusu are program personalizat de pregatire

Foto: CSM Stiinta Baia Mare (c) eMaramures.ro37 de jucatori au la dispozitie antrenorii Eugen Apjok si Vasile Lucaci in cantonamentul de la Ocna Sugatag. Singurul absent este – la aceasta ora – Andrei Radoi, iar Paul Rusu, desi accidentat, se afla in cantonament, avand program personalizat de pregatire.

Radoi a fost operat ieri si va reveni in trei saptamani pe teren. Mai este Rusu cu probleme de sanatate, cu o accidentare mai veche, are tendonul lui Ahile rupt si anul acesta va fi in afara programului echipei, dar este cu noi in cantonament si are un program special de forta si de recuperare la bazin“, a declarat Eugen Apjok pentru eMaramures.

– Eugen Apjok: “Saptamana viitoare vom anunta lotul exact cu care vom aborda campionatul”

Foto: CSM Stiinta Baia Mare (c) eMaramures.roSunt prezente in cantonament noile achizitii ale campioanei, sase la numar.

Sunt o serie de juniori care au venit la echipa noastra, dar inca nu s-au finalizat toate transferurile 100%. Saptamana viitoare vom anunta lotul exact cu care vom aborda campionatul. Numeric avem un lot foarte numeros si valoric avem un lot bun. E clar ca ne gandim la viitor. E clar si ca orice antrenor isi doreste jucatori de valoare, dar noi am preferat sa aducem jucatori tineri pentru ca ne gandim la viitorul echipei”, a mentionat Apjok.

“Avem un lot destul de numeros, avem in jur de 40 de jucatori. Sper ca jucatorii tineri care au venit acum sa aduca un plus si sa-si doreasca sa castige campionatul impreuna cu noi. Si da: cred ca avem un lot puternic astfel incat sa luam campionatul“, a declarat pentru eMaramures Ionut Dimofte.

“Experienta se imbina cu tineretea, cu entuziasmul juniorilor si ies lucruri bune, benefice pentru echipa noastra”, a analizat Vlad Ailenei.

– Vlad Ailenei: “Nu e o perioada preferata de noi, dar e una foarte utila”

Foto: Eugen Apjok (c) eMaramures.roDe luni a inceput cantonamentul campionilor, stagiu de pregatire care va dura 10 zile.

“Incercam sa combinam pregatirea fizica generala cu antrenamentele pe teren pentru ca urmatoarea etapa este peste doua saptamani si nu putem incarca foarte mult. Este bine pentru noi. Fiecare echipa isi face propria strategie, iar noi am inceput putin mai tarziu pregatirea. Totul decurge bine“, a asigurat antrenorul principal al CSM Stiinta Baia Mare.

“E destul de bine. Asta este deja a patra zi: e greu, dar e normal sa fie asa pentru ca ne asteapta un drum foarte lung si greu, cu multe meciuri, dificile, cu echipe competitive. Ne pregatim intens“, a spus Ionut Dimofte.

Nu e o perioada preferata de noi, dar e una foarte utila, in care putem sa punem la punct ultimele detalii inainte de reluarea meciurilor. Asa ca muncim, muncim din greu. Avem doua antrenamente pe zi si e destul de munca. Pentru unii dintre noi este prima oara cand venim in aceasta zona si este foarte frumos peisajul. Avem si conditii bune de pregatire si speram sa iasa un cantonament reusit. Avem si tot lotul valid, avem asteptari mari”, a declarat Vlad Ailenei.

Au cate doua antrenamente pe zi. In timpul liber care le mai ramane in cantonament, campionii se joaca.

Avem un bazin cu apa sarata in care ne mai recuperam, avem masa de ping pong, jucam table. Ne jucam… Si asa ne realxam”, a marturisit Vlad Ailenei.

In 25 iulie baimarenii vor juca primul meci dupa reluarea campionatului, pe propriul teren, in compania echipei CSM Bucuresti.
Sursa: Ramona-Ioana Pop