Rugby Sport

RUGBY – CUPA MONDIALA – Adrian Apostol: “A fost o poveste, a fost magnific”

Doua infrangeri, cu Franta si Irlanda, o victorie de poveste cu reprezentativa Canadei si un meci teribil impotriva Italiei – asa s-ar putea caracteriza, pe scurt, aventura “stejarilor” la Cupa Mondiala. Romania a incheiat turneul pe un onorabil loc 4 in Grupa D, dar a stabilit si un nou record al competitiei – cea mai spectaculoasa revenire. Stejarii au intors rezultatul in partida impotriva canadienilor, de la 0-15 si au intrat in istoria sportului cu balonul oval.

Din lotul tricolorilor au facut parte si cinci reprezentanti ai campioanei CSM Stiinta Baia Mare. Este vorba de tehnicianul Eugen Apjok, antrenor pe treisferturi la lotul national, si de jucatorii Adrian Apostol, Ionut Botezatu, Johannes van Heerden si Michael Wiringi. Cu totii s-au intors din Anglia mandri de evolutia lor sub tricolor.

“A fost foarte frumos acolo, meciurile au fost grele, dar am jucat cu mare placere, stadioanele au fost pline de oameni. Toate meciurile au fost grele, cel cu Italia, de exemplu, s-a jucat in viteza, cel cu reprezentativa Canadei a fost un meci de forta. A fost o Cupa Mondiala reusita, am batut un record, am facut eforturi sa jucam cat mai bine, a fost bine pentru noi la aceasta Cupa Mondiala”, a marturisit Johannes van Heerden.

Pentru Adrian Apostol, autorul a doua eseuri in confruntarea cu Italia, Cupa Mondiala a fost o adevarata poveste. Tocmai de aceea “zimbrul” spera sa mai prinda cel putin inca doua turnee finale alaturi de tricolori.

“A fost o poveste. Pentru mine a fost ceva magnific. Este a doua Cupa Mondiala pentru mine si sper sa ajung la patru. Meciul cu Italia a fost unul de infarct pe final, am ajuns la cateva puncte de ei si ne doream din suflet sa castigam, si cred ca daca mai dura putin meciul alta ar fi fost soarta lui. In ansamblu, cred ca anul acesta la Cupa Mondiala a facut o treaba foarte buna si cu siguranta ca peste patru ani vom face si mai multe”, a declarat Adrian Apostol.

Mike Wiringi isi aminteste cu emotie meciul impotriva Canadei si crede ca a fost cea mai dificila partida a tricolorilor la aceasta Cupa Mondiala.

“Foarte frumos. A fost greu pentru noi, dar am castigat un meci, suntem fericiti si acum ne intoarcem la munca. Cred ca cel mai dificil meci a fost cel cu Canada, pentru ca am luptat foarte mult sa castigam. A fost o Cupa Mondiala foarte buna pentru noi, chiar am vorbit si cu Hari Dumitras (presedintele FRR) si ne-a spus ca el este mandru si ne respecta foarte mult”, a declarat Michael Wiringi.

Ca o confirmare a evolutiei bune a “stejarilor”, Mihai Macovei si Mihaita Lazar, doi componenti de baza ai nationalei tricolore, au fost alesi in echipa ideala a ultimelor meciuri din grupele competitiei, de catre un site de specialitate. Macovei a tras practic echipa dupa el si a marcat doua eseuri in meciul cu Canada, in care Romania a reusit o revenire istorica, in timp ce Mihaita Lazar a fost laudat pentru forta si tehnica lui impecabila in gramezi.

Sursa: Tania Purcaru