Sport

RUGBY – Campionii de la CSM Stiinta spera la un retur de campionat fara pasi gresiti (VIDEO)

Cantonament la Ocna Sugatag (c) eMM.roVezi VIDEO
Aflati la jumatatea cursei pentru cucerirea celui de-al patrulea titlu consecutiv de campioni nationali, rugbistii de la CSM Stiinta Baia Mare recunosc ca au inceput campionatul mai greu. Spre sfarsitul turului, motoarele lor s-au turat, insa, aproape de maximum. Chiar daca au reusit sa treaca de principalele contracandidate la castigarea campionatului, baimarenii au cedat in deplasarea de la Farul Constanta, aceasta fiind singura infrangere incasata pana acum.

Aceasta editie a Superligii de rugby pare sa fie cea mai echilibrata din ultimii ani, cu patru echipe favorite la castigarea titlului din acest an. RCM Timisoara, Farul Constanta si Steaua Bucuresti sunt echipele cu care CSM Stiinta Baia Mare se va bate si in retur pentru cucerirea trofeului de campioni nationali. Din postura de lideri ai clasamentului, baimarenii si-au contabilizat greselile facute la inceputul campionatului si spera ca parcursul lor din retur sa fie unul care sa le asigure prezenta in play-off.

„Am inceput campionatul mai greoi, din mai multe motive. Nu am reusit sa facem cantonamentul de la Izvorani, din cauza imbolnavirii mai multor jucatori. Au fost si multi jucatori plecati la nationala si s-a inchegat mai greu jocul, dar, pe final, a inceput sa se lege. Din pacate, s-a intrerupt campionatul dar suntem in grafic si ne intereseaza sa ne calificam in play-off”, a declarat antrenorul echipei CSM Stiinta Baia Mare, Eugen Apjok.

Inceputul de campionat a fost considerat mai dificil si de catre jucatorii baimareni, insa ei spera ca dupa perioada de cantonament sa se puna la punct si aspectele jocului care le-au pus probleme in tur. „Am inceput ezitant probabil si din cauza ca nu am avut meciuri de pregatire dar pe parcurs… Noi suntem o echipa destul de unita si ne strangem in momentele grele, pe parcurs ne-am strans si am reusit sa ne indeplinim obiectivul”, a spus Vlad Ailenei.

Ionut Dimofte nu a dorit sa isi ajute adversarii si nu a soptit o vorba despre problemele echipei. In schimb a subliniat ca dupa cantonament jocul echipei o sa fie unul competitiv. „Carente sunt, dar avem doua saptamani de cantonament si sper sa le punem la punct. Acum nu pot sa spun care sunt carentele noastre, dar sunt, pentru ca nicio echipa nu e perfecta si nici un om nu e perfect. Sper sa le punem la punct si, cand incepe campionatul, sa reusim sa ne atingem obiectivul”, a declarat Dimofte.

Noua partide a disputat CSM Stiinta Baia Mare in turul campionatului, avand opt victorii si o infrangere. Cu cele 38 puncte acumulate, echipa ocupa primul loc in clasament, avand patru puncte peste echipa din Timisoara si sase mai mult decat Farul Constanta. Prima etapa a returului se va disputa in 25 iulie, atunci cand CSM Stiinta va juca pe teren propriu cu CSM Bucuresti.

Sursa: Andrei Gherghel