Sport

REMEMBER. 1987 – Palmares impresionant al natației românești

În primele două luni ale anului 1987, natația românească a fost implicată în concursurile internaționale desfășurate în Cannes, Strasbourg, Paris, Berlin și Bonn.

La circuitul din Franța, Republica Democrată Germană, respectiv cea Federală, au participat sportive din peste 40 de țări.

Delegația României s-a întors cu un palmares impresionant. Înotătoarele noastre s-au clasat de 26 de ori pe prima poziție, de 9 ori pe locul secund și de 6 ori pe ultima treaptă a podiumului. De asemenea, patru recorduri mondiale au fost stabilite de sportivele române.

Contribuție esențială a sportivelor de la C.S.M.Ș. Baia Mare

Mai bine de jumătate dintre medaliile de aur au fost câștigate de sportivele legitimate la C.S.M.Ș. Baia Mare, Noemi Lung și Stela Pura.

Noemi Lung a ieșit pe locul I în 12 curse, pe poziția secundă în alte două întreceri și a stabilit un record mondial. Stela Pura a luat 3 locuri I, 4 locuri II și 3 locuri III.

Andreea Sighiarto, o altă sportivă antrenată de Gheorghe Demeca în bazinul din Baia Mare, a ieșit în evidență în cadrul circuitului prin cucerirea a 3 medalii de argint și a uneia de bronz.

Declarații din 1987

Prezent pe peronul gării din Baia Mare la întoarcerea înotătoarelor de la C.S.M.Ș. Baia Mare, regretatul jurnalist Mihai Mureșan a consemnat următoarele declarații:

Noemi Lung: “La Berlin , în cursa de 400 m mixt, am spart tiparele tradiției, realizând ceea ce nicio altă sportivă din lume, invitată la Berlin, în 30 de ani, n-a reușit. Nu pot uita nici Parisul, unde, tot la 400 m mixt, am stabilit, cu 4:31,36, cea mai bună performanță realizată vreodată în lume.”

Stela Pura: “Cea mai mare satisfacție în acest turneu am avut-o la Bonn, când, la 200 m fluture, am învins-o pe campioana mondială Cornelia Cressler (R.D.G.)”.

Andreea Sighiarto: “Am participat pentru prima dată la un turneu de o asemenea anvergură. Doresc să calc pe urmele colegelor mele”.

Sursă imagine: libertartea.ro

Robert Bandi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *