Politica

REFERENDUM – Incep pregatirile pentru organizarea referendumului in Maramures

Foto referendumAutoritatile maramuresene au demarat pregatirile in vederea derularii referendumului national pentru demiterea presedintelui Romaniei. Conform prefectului judetului Maramures, Sorin Rednic, in Palatul Administrativ a fost amenajat Biroul Electoral Judetean care va fi dotat pana in 9 iulie cu toate materialele necesare, inclusiv telefon, fax si conexiune de internet. De asemenea, la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale, a fost transmisa o solicitare pentru emiterea dispozitiei primarului in vederea numerotarii si delimitarii sectiilor de votare.

In vederea organizarii referendumului pentru demiterea presedintelui Romaniei, la nivelul judetului Maramures s-a emis ordinul prefectului pentru constituirea Comisiei tehnice judetene. Pe langa comisia tehnica, se va constitui si un grup tehnic de lucru, condus de subprefectul Pamfil Bercean si care va fi format din specialisti desemnati de conducatorii serviciilor publice deconcentrate.

Din grupul tehnic de lucru vor face parte si specialisti din aparatul consiliilor judetene si institutiilor prefectului. De asemenea, in conformitate cu hotararea Guvernului Romaniei, Prefectura Maramures va asigura materialele consumabile necesare pentru tiparirea listelor electorale si a copiilor de pe acestea. Prefectul Sorin Rednic urmeaza sa stabileasca si un grafic de distributie a buletinelor de vot si a celorlalte materiale necesare votarii.

Pana in 10 iulie, partidele trebuie sa isi desemneze delegatii in Biroul Electoral Central si in celelalte birouri electorale. Pe toata durata campaniei electorale, dar si in ziua votarii, structurile teritoriale ale Ministerului Administratiei si Internelor vor asigura ordinea si linistea publica. De asemenea, vor fi luate toate masurile pentru paza sectiilor de votare si a dosarelor intocmite de birourile electorale pe timpul transportului acestora la birourile electorale de circumscriptie judeteana, precum si paza transportului si depozitarii buletinelor de vot si a celorlalte materiale necesare votarii.

Conform graficului stabilit pentru desfasurarea referendumului, campania electorala se incheie in ziua de 28 iulie 2012, ora 7.00, iar votarea incepe pe 29 iulie, ora 8.00 si se finalizeaza in aceeasi zi, la ora 20.00.
Sursa: Camelia Tocaci