Politica

REFERENDUM BASESCU – PDL Maramures: “Mesajul nostru e sa mearga lumea la vot!”

In lipsa presedintelui filialei judetene a democrat-liberalilor, Mircea Man, dar si a parlamentarilor maramureseni, PDL a transmis un mesaj clar “electoratului si simpatizantilor” in privinta referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu: “Mergeti toti la urne si votati impotriva demiterii”.

Prim-vicepresedintele PDL Maramures, Vasile Zete, a precizat astazi ca, “la finalul campaniei electorale pentru referendumul de demitere a presedintelui Romaniei”, democrat-liberalii le cer maramuresenilor sa mearga sa-si exprime optiunea la urne.

Ne exprimam convingerea ca oamenii vor respinge aceasta actiune, care face parte dintr-un complex de masuri luate de catre actuala guvernare si actuala majoritate parlamentara impotriva institutiilor statului, a statului de drept si asupra cetatenilor”, a precizat Zete.

Liderul PDL Maramures a mai subliniat ca “injustitia pe care a facut-o actuala majoritate parlamentara prin actiunile neconstitutionale, prin inlocuirea numarului 2 si 3 in stat, respectiv presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, a zdruncinat increderea UE in democratia din Romania”.

Zete e convins ca daca reactia internationala nu era atat de prompta, “s-ar fi ajuns, cu siguranta, si la schimbarea judecatorilor Curtii Constitutionale, a sefilor din DNA, Parchetul General si serviciile secrete”.

Secretarul general al PDL Maramures, Gheorghe Marian, i-a indemnat pe oameni sa mearga la vot, pentru ca “nu e posibil ca trei oameni, Antonescu si Ponta, in frunte cu Voiculescu, sa decida demiterea presedintelui”.

El a precizat ca in fiecare sectie de votare va fi prezent si un membru PDL. Felician Cernestean, vicepresedintele Comisiei de Afaceri Externe, Justitie si Drepturi Cetatenesti a PDL, a mentionat ca “Romania traverseaza o perioada extrem de tulbure” si ca reactia internationala este defavorabila, din cauza incercarii majoritatii parlamentare de a-l demite pe Traian Basescu, “presedintele ales de romani”.

Completand careul de democrat-liberali care au recitat aceeasi partitura (“Aia-s rai, Basescu-i bun”), presedintele PDL Baia Mare, Stefan Pop, a observat ca “prin cea de-a doua suspendare a presedintelui tarii, am ajuns un unicat in Europa”, si si-a exprimat convingerea ca “lumea e constienta si va vota in consecinta”.

Absenta presedintelui PDL Maramures, Mircea Man, a fost motivata de pregatirea “caravanei care va avea loc sambata in Borsa, iar duminica in Viseu si Sighetu Marmatiei”, iar a parlamentarilor democrat-liberali prin prezenta in diferite delegatii in Ucraina.
Sursa: Catalin Vischi