Comunicate de presa

PROGRAM – „Cornul si laptele” pe bancile elevilor de luni. S-au semnat contractele cu furnizorii

Azi, 18 septembrie, la Consiliul Judetean Maramures s-au semnat contractele cu furnizorii de produse pentru programul „Cornul si laptele”. Deschiderea ofertelor pentru acest program a avut loc in 17 august 2015, de atunci parcurgand-se toate etapele de evaluare si temenele de contestare.

Pentru ca termenul de depunere a contestatiilor s-a finalizat in 18 septembrie si pentru ca nu s-au inregistrat contestatii, azi au fost chemati furnizorii pentru semnarea contractelor.

Ca in fiecare an, sunt sase loturi – unul pentru lapte si cinci pentru corn. La corn, pentru loturile 1 (Sighet-Tisa-Mara-Cosau), 2 (Borsa-Valea Viseului-Iza), 3 (Targu Lapus – Baia Sprie – Copalnic) si 4 (Baia Mare – Seini) – castigatoare este firma Rosario, iar la lotul 5 (Chioar – Codru) – distributia a fost adjudecata de firma Buciumana. La lotul 6, cel aferent distribuirii de lapte, Albalact este firma castigatoare.

Intrucat contractele sunt semnate, distribuirea produselor va incepe de luni, 21 septembrie 2015.

Beneficiarii acestui program sunt 48.872 de copii din invatamantul primar si gimnazial, dar si de la gradinite, dupa cum urmeaza: clasele 0-IV – 21.169 beneficiari, clasele V-VIII – 18.939 beneficiari si gradinita – 8.766.

Sursa: CJ Maramures