Vremea

Prognoza meteorologică pentru Maramureş. Cod Galben de ninsoare

În ultimele 3 ore pe arii extinse au cazut precipitatii mixte, iar la peste 1500 m a nins. Cantitatea maxima de apă a fost sub 3 l/mp. Vântul a suflat moderat cu intensificări temporare de până la 70 km/h (Iezer) viscolind ninsoarea, determinând scăderea vizibilității.

În următoarele 3 ore local vor cadea precipitatii mixte, iar în zonele înalte de peste 1500 m va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Cantitatea maximă de apă căzută va fi sub 5 l/mp. Vântul a suflat moderat cu intensificări temporare de până 75 km/h în zona înaltă la viscolind ninsoarea determinând scăderea vizibilității.

În perioada 23 decembrie, ora 14.00 – 25 decembrie, ora 6.00 este valabilă o atenţionare meteorologică. Fenomenele vizate sunt de ninsori în zonele de munte şi intensificări ale vântului.

Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu rafale de 65 – 70km/oră. Din a doua parte a zilei de liuni, 24 decembrie, vântul se va intensifica şi ăn zonele joase de relief, îndeosebi în sud-vestul, centrul şi estul ţării, cu viteze la rafală, în general de 50 – 55 de km/oră.
Temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, pe arii mai extinse începând din a doua parte a nopţii de duminică spre luni 23/24 decembrie, când în zonele joase de relief din vest, nord şi centru se vor acumula 10 – 15l/mp şi izilat 25l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă. În zona de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar pe parcursul zilei de luni, 24 decembrie, în Maramureş ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *