Actualitate

Primul raport cu pagubele produse de furtună în Maramureş, înaintat la centru

Un prim raport operativ cu pagubele produse de furtună in judetul Maramures  a fost transmis la Ministerul Afacerilor Interne. Acesta cuprinde datele comunicate  de către comitetele locale pentru situații de urgență și centralizate de către secretariatul tehnic al Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.
.Potrivit raportului au fost afectate de rafalele puternice ale vântului și precipitații sub formă de ploaie și grindină 22 de unități administrativ-teritoriale, cu localitățilea rondate (Baia Mare, Sighetu Marmației, Borșa, Cavnic, Seini, Baia Sprie,Târgu Lăpuș, Recea, Șieu, Sălsig, Săcălășeni, Remetea Chioarului, Călinești,Fărcașa, Satulung, Coaș, Șișești, Ocna Șugatag, Copalnic Mănăștur, Boiu Mare,Șieu, Coroieni).
Au fost avariate de rafalele mputernice ale vântului 41 de acoperișuri de la blocuri de locuințe, 327 de locuințe afectate, 164 de anexe gospodărești, trei autoturisme, șase stații de autobuz, 13 stâlpi de rețele electrice, 6,1 km de rețea electrică, două branșamente de gaz, două vestiare de la terenul de sport, acoperișul unei săli de sport, un lăcaș de cult, un acoperiș de cămin cultural șiun acoperiș de colegiu tehnic.
Nu au fost afectate de vijelie construcțiile hidrotehnice aflate în administrarea SGA Maramureș.
Pe DJ 84, 30% din indicatoarele rutiere au fost doborâte de rafalele vântului, iar circulatia pe DN  18 se desfasoara fara nici un fel de restrictie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *