Comunitate

Primul ghiozdan – Proiectul prin care elevii de clasa 0 primesc rechizite gratuite

Elevii maramureşeni care încep în această toamnă clasa 0 ar putea beneficia gratuit de rechizitele şcolare necesare primul an de studiu. Acestea vor fi achiziţionate de către Consiliul Judeţean, în cadrul programului ”Primul ghiozdan”. Proiectul care prevede acordarea de rechizite tuturor copiilor care încep clasa pregatitoare a fost aprobat de către consilierii judeţeni, iar potrivit iniţiatorilor, printre scopurile acestuia se numara şi reducerea abandonului şcolar.

Inspectoratul Şcolar Județean Maramureș va pune la dispoziţia Consiliului Judeţean o situaţie cu numărul de copii înscrişi în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2017-2018, urmând ca unităţile administrativ teritoriale să îşi exprime disponibilitatea de a accesa acest program, cu atat mai mult cu cât el este destinat localităţilor care nu dispun de banii necesari pentru punerea în practică a unui astfel de proiect.

Plenul Consiliului judeţean urmează să aprobe, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, sumele necesare pentru derularea proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *