Cultura

”Primul ghiozdan” pentru viitorii elevi

Inspectoratul Școlar județean Maramureș, alături de instituția Consiliului Județean Maramureș și unitățile-administrativ-teritoriale din județ iau în calcul încheierea unui acord de parteneriat în vederea realizării proiectului ”Primul ghiozdan”.

Scopul principal al proiectului este combaterea abandonului școlar, acesta adresându-se copiilor care încep clasa pregătitoare în următorul an școlar, 2017-2018. Conform unui comunicat al CJ Maramureș, viitorii elevi vor primi ghiozdane echipate cu toate cele trebuincioase.

Ideea proiectului îi aparține consilierului județean Liliana Moga, care a desfășurat deja, în ultimii ani, acest program la o scară mai redusă, în câteva UAT-uri. Ideea a fost adusă în atenția executivului Consiliului Județean Maramureș și a fost discutat în comisiile de specialitate, fiind ulterior aprobat cu unanimitate de voturi în ședința ordinară de la sfârșitul lunii trecute.

”Din experiență proprie pot să vă spun că ideea aceasta a fost îmbrățișată cu mare bucurie atât de copii, cât ți de părinți. Le mulțumesc primarilor care au făcut parteneriatul posibil încă de anul trecut și îmi doresc ca, începând din acest an, toți copiii de clasa 0 din comunitățile Maramureșului să beneficieze de acest dar minunat din partea Consiliului Județean”, a comunicat Liliana Moga, inițiatorul proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *