Cultura

TEATRU – Preselecții pentru înființarea unei noi trupe de gimnaziu

Asociația Culturală Artspot organizează preselecții pentru înființarea unei noi trupe de teatru pentru elevii de gimnaziu.

Candidatul ideal, în opinia reprezentanților asociației, este pasionat de teatru, scrie poezii și/sau scenarii, vrea să facă și/sau să joace în scurt-metraje, fiind în același timp muncitor și serios, cu idei bune și imaginație bogată.

Reprezentanții asociației susțin că le oferă candidaților, printre altele, un mediu propice pentru creație artistică, o atmosferă deosebită de echipă, dar și posibilitatea realizării proiectelor proprii în cadrul trupelor. De asemenea, odată formată trupa, membrii acesteia vor avea ocazia de a juca la Teatrul Municipal Baia Mare și la Teatrul de Vară, precum și în alte locuri.

Viitoarea trupă de teatru va fi, asemeni celorlalte proiecte, conduse de actori profesioniști.

Ce trebuie să faci la preselecții? 

Preselecția constă în prezentarea unei poezii sau a unui monolog, la alegere.

”A face actorie, a urca pe scenă, a face teatru în liceu e una din cele mai BUNE activități extrașcolare posibile. Prin metoda noastră de lucru încurajăm tinerii să își pună întrebări și să caute răspunsurile, și, de acolo, să mergem MAI departe”, se arată în textul de promovare a preselecțiilor.

Activitatea cu trupele de teatru se întinde pe o perioadă lungă de timp, din septembrie până în iunie.

Pe lângă activitatea trupei, tinerii vor mai avea parte opțional și de alte activități:

  • Game-Day – în fiecare sâmbătă, tineri din toate trupele se adună pentru două ore de exerciții teatrale intensive și foarte benefice pentru creativitate, dezinvoltură, concentrare etc.
  • MovieNight – o dată pe lună se organizează seri de film, urmate de discuții

Cei interesați de preselecții pot lua legătura cu organizatorii prin intermediul paginii de Facebook a organizației: Artspot – Baia Mare sau la nr. de telefon 0756934889.

A.B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *