Afaceri - Economic Turism

Poveste fantastică: Au renunțat la luxul din Orient pentru o viață în Șurdești

O familie s-a întors  în țară după mai bine de zece ani de muncă în țări exotice și au demarat o investiție în turism.

După ce au acumulat o experiență de 10 ani la companii dintre cele mai prestigioase din turism, în hotelurile de lux din Dubai, Qatar sau Spania, cei doi tineri, ea din Maramureș și el din București, s-au întors în țară, unde s-au stabilit la Șurdești, în Maramureș, în satul natal al Melaniei.

Anul trecut s-au apucat de construit, iar, până în toamna lui 2017, afacerea era pe picioare. În octombrie, primii turiști au fost cazați în căsuțele din lemn pe care le-au adus din Bârsana, Glod și Budești. Practic, casele vechi din lemn au fost demontate și reasamblate, cu mici modificări, pentru a putea fi adaptate cerințelor din turism. În interior au păstrat absolut aceleași decoruri ca odinoară, iar cele moderne, obligatorii, au fost adaptate pentru a părea cât mai autentice.

Locurile pentru  Crăciun sau Anul Nou s-au ocupat deja, spre bucuria lor. Prețurile pentru vacanța de Crăciun sunt de 2.800 de lei pentru două persoane și cuprind trei nopți de cazare și demipensiune, plus programul specific, cu muzică live, cu formație locală, plimbări cu sania și alte surprize.

Prețurile pentru Anul Nou pornesc de la  3.000 de lei de persoană, cu patru nopți cazare, demipensiune și restul programului.

Acest exemplu ne arată că tradiția poate reprezenta, nu doar un mijloc de subzistență, ci chiar o afacere foarte avantajoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *